dimarts, 22 de novembre del 2016

ACTIVITAT IRÈNIA: JUST - INJUST


Avui, en Josep Miquel ha vingut a l'aula a fer una activitat molt divertida. Ha sigut un simulacre perquè ens adonéssim de la realitat dels països, de les desigualtats que hi ha a nivell de matèries primeres i tecnologia, del funcionament de l'economia...

Ens ha posat per grups i cada un d'ells representava un país. Ens ha donat una bossa i cada grup tenia uns estris i materials diferents (fulls de paper, compàs, tisores bones i tisores trencades, llapis, goma...).

El joc consistia en què ell era qui comprava i tenia els diners, així que demanava als països unes figures geomètriques de mides molt concretes. Cada figura tenia un valor i si la feien correctament, en Josep Miquel els ingressava diners al banc.

Cal destacar que un país potser tenia molt paper, però no tenia tisores per retallar la figura, així que havia de negociar amb un altre país perquè li vengués o deixés una estona el material que necessitava... Calia arribar a acords perquè els dos països en sortissin beneficiats. 
El preu i les mides de les figures anaven variant (segons l'oferta i la demanda), de cop i volta hi havia una catàstrofe i alguns països havien de destinar part dels seus diners a la reconstrucció del país... per tant les necessitats dels països també variaven.

Ha sigut una activitat molt entretinguda, en la qual ens hem involucrat molt en el joc i ens ha ajudat a entendre una mica el funcionament de l'economia mundial, com organitzar els recursos bàsics, valorar les tecnologies...












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada