dimarts, 31 de gener del 2017

LA SETMANA TEMÀTICA: ELS FELINS

Hem fet honor al nostre nom d'aula que vam escollir a l'inici de curs, els felins, i durant una setmana ens hem endinsat en un món ple d'animals salvatges (i algun domèstic), rugits, urpes i pèl.

Hem vist 2 documentals en els quals ens han explicat l'origen dels felins i algunes de les seves característiques principals, hem descobert la diferència entre felí i pantera i quins animals hi ha a cada grup. A més a més hem après que el nom més general d'aquest grup d'animals és: Fèlid!!


També hem investigat quins són els felins que estan en perill d'extinció i quin és el principal motiu (desforestació, els maten per la seva pell, moren perquè es queden sense aliment...).


Destacar que, per parelles, hem pintat alguns dels felins més coneguts (tigre, lleó, puma, linx ibèric, jaguar, guepard i gat domèstic).

Els hem pintat de dues maneres. Una d'elles ha sigut a partir dels seus colors reals i després hem creat un memory per jugar a l'aula.
L'altra, a partir de l'autor Wahyu Romdhoni que pinta animals mitjançant colors fluorescents, nosaltres hem pintat els felins escollits amb colors molt vius i hem investigat quina és la seva procedència, per ubicar-los en el mapa mundi del passadís.Una de les activitats que més ens ha agradat i que més ens hem esforçat ha estat la creació, per grups, d'un conte i posteriorment una titella per, a finals de setmana, representar-ho als companys d'Infantil i Cicle Inicial.

Ens han quedat unes titelles espectaculars, molt creatives i originals i tots els companys ens han felicitat per les representacions. S'ho han passat genial!!!

 Els nostres fillols de Primer ens han convidat a veure una petita obra de teatre que havien preparat sobre l'Arc de Sant Martí (nom de la seva classe) i nosaltres hem baixat a la seva aula encantats. Quina setmana més moguda!


Han sigut uns dies amb moltes activitats i ben diferents totes elles. Així que dijous a la tarda els companys i companyes de 5è, amb l'ajuda del seu tutor Jordi, ens han organitzat un "Scape room", és a dir, ens han preparat unes quantes proves i per superar-les havíem de resoldre enigmes, puzles, trobar notícies, mapa... Aquests enigmes estaven amagats per algunes aules, lavabos, passadís... L'objectiu era trobar una clau que tancava la gàbia on hi havien uns felins que s'estaven a punt de despertar en un temps determinat.

Realment ha sigut molt emocionant, ens hem posat força nerviosos, entre tots hem buscat les proves i les hem resolt.
I entre tots, ho hem aconseguit!!!Una gran setmana per uns grans alumnes!

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada